Dobbeltdiagnoseuddannelsen.png

Hjemmeside - opstart

Her vil jeg komme med tips og idéer til at lave din egen hjemmeside.
Formålet er at dele mine erfaringer, så hvis du sidder og er ved at lave din egen hjemmeside, kan du hente hjælp her.
Før der kodes:
For at lave en hjemmeside nemt, er det en fordel at gøre sig nogle overvejelser, før man begynder at kode hjemmesiden. Denne del af arbejdet med en hjemmeside kan synes unødvendig, men i sidste ende bliver resultatet bedre. Det er også den nemmeste måde at lave en hjemmeside.
Hvis disse punkter ikke er med i overvejelserne, vil det ofte give problemer senere i form af, at siden skal laves om flere gange.
 • Domænenavn
 • Idéer til indhold på hjemmesiden
 • Lav en mockup - en skabelon over hjemmesiden med indhold
 • Liste over søgeord
 • Søgemaskineoptimering
Domænenavn
At vælge det rigtige domænenavn til siden kan give udfordringer, fordi du er ikke den første, der laver en hjemmeside. Skal navnet indeholde oplysninger om det siden omhandler? Det er altid en god ide at have enten firmanavn eller hovedemnet med i domænenavnet. Men det kan ikke altid lade sig gøre.
Som eksempel vil jeg bruge min egen side, www.amja.dk. Navnet siger ikke noget om, at det er hjemmesider og webløsninger jeg laver.  Nu er jeg hverken den første eller den sidste, der laver hjemmesider, så domænenavne, der indeholder ord som hjemmeside, web, webdesigner, og webdesign er taget. Alternativt kunne jeg vælge et langt domænenavn, der indeholder ord, der henviser til indholdet. Men det er ikke altid en god idé, da de personer, der søger efter siden og skriver det i søgefeltet, også skal kunne stave til det.
Så navnet Amja kommer fra min datter, Maja på 4½ år, og hun er ved at lære at skrive sit navn. Det er hun rigtig god til, men det kniber lidt med rækkefølgen af bogstaverne. Derfor skriver hun det som Amja i stedet for Maja. Det navn opfylder de krav, jeg stillede til et navn til siden. Det skulle være kort, det måtte ikke være optaget, og sidst men ikke mindst skal det være noget, der er til at sige.
Idéer til indhold på hjemmesiden
Hvilket budskab skal siden indeholde? Det er min erfaring, at der kan være mange gode idéer, når man begynder på en hjemmeside. Ofte  kommer der flere og flere idéer til, efterhånden som processen med hjemmesiden skrider frem.
Derfor er det en god ide at bruge nogle dage på at gennemgå idéerne og skrive dem ned. Det gør arbejdet nemmere for dig selv eller en eventuel webdesigner, som skal hjælpe dig med at lave din nye hjemmeside.
Lav en mockup - en skabelon - over hjemmesiden med indhold
Når ideerne er nedskrevet, og det ser ud til at dække hjemmesidens budskab, så er det tid til at finde blyant og papir frem. Nu skal der laves en såkaldt mockup. Det er en visuel tegning af hjemmesiden, hvor der er detaljer på de enkelte sider.
Her er punkter, der skal være med på et mockup af en hjemmeside.
 • Menu
 • Navigationsdesign
 • Placering af forskellige elementer
 • Nyhedsbrev
 • Elementer, der skal være på alle sider.
Når dette arbejde er gjort, skulle der gerne være en rimelig oversigt over omfanget af siderne og hvor mange sider, der skal laves. Her kan det være en god inspiration at se på andre sider, og hvordan andre gør det.
Liste over søgeord
En meget vigtig detalje i forhold til at lave en hjemmesider er at definere de primære søgeord, som websiden skal findes på i søgemaskiner.
Når siden er færdig og tilmeldt Google, Bing og andre søgemaskiner, indekserer de siden, Dvs. at hjemmesiden bliver gennemgået af "søgerobotter", der ser, hvad siden indeholder, hvilke links der er, hvordan siden er kodet, og om siden overholder de gældende retningslinjer inden for kodning af hjemmesider.
Jo bedre dette arbejde er udført, jo bedre placering af søgeresultaterne. Der er dog et lille men her, og det er tålmodighed. Det er en vigtig ting, når der arbejdes med søgeordsoptimering. Det sker ikke på en enkelt dag.
Her er et forslag til en søgeordsliste
 • De 3 vigtigste søgeord.
 • De 10 mest betydningsfulde ord
Når man har skrevet dem ned, skal teksten skrives, så de valgte søgeord kommer med. Ikke nødvendigvis mange gange men på den rigtige måde. Du kan downloade listen under "download".
SEO optimering
Når du har gennemgået disse punkter og været omhyggelig med det, vil du opleve, at programmeringen af selve hjemmesiden går meget nemmere. Der vil ikke være så mange "hovsa" løsninger.
Til sidst et par ord om søgemaskineoptimering. At lave en hjemmeside, der er søgeordsoptimeret (SEO), er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden. Arbejdet med at optimere hjemmesiden starter først, når siden er på nettet.
Hvis du har en side, hvor du er den eneste, der leverer lige netop din vare, kan du komme ud for, at det er nemt. Men det er der ikke ret stor sandsynlighed for. Du kan undersøge hvor mange, der er om buddet ved at taste dine søgeord ind i Google og se på det tal, der står under søgefeltet. Det viser hvor mange resultater, Google finder.
Søgemaskineoptimering er et arbejde, der udføres løbende, når hjemmesiden er lagt på nettet. Da internettet hele tiden ændrer sig, er det også nødvendigt at optimere løbende. Resultatet afhænger af hvor mange, der er om buddet.
Jeg håber dette kunne give lidt inspiration til det at lave din egen hjemmeside.

Add content


Kommentar

comments powered by

Professionel hjemmeside - de seneste

Her er et udvalg af de seneste Umbraco projekter jeg har arbejdet med.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.

Jeg står gerne til rådighed, for at du finder den helt rigtige løsning til dig


SEO til webshop

Daro.dk havde en eksisterende webshop med begrænset trafik og dårlig konvertering.

De ville have en ny shop hvor der skulle arbejdes med SEO.

Deres eksisterende varer skulle flyttes over, sammen med deres eksisterend...

Oestjysk tagrenovering

De har eksisteret siden 2001 og har haft en simpel side alle årene.

Nu var tiden kommet til en opgradering på det visuelle og med nye billeder.

SEO

Nyt design

Nyt CMS

Se siden her og læs mere om tagreno...

Etcas

Etcas A/S stod over for at skulle have en ny hjemmeside efter fusion mellem to virksomheder.

Design er lever...

Niche webshop med tøj

Daro.dk havde en eksisterende webshop med begrænset trafik og dårlig konvertering.

De ønskede en ny webshop, med deres eksisterende betalingsløsning.

Der var en deadline med levering til en messe. Den blev klaret lige til punk...