Google+
amja  /  Blog  /  Iværksætter  /  Slip Frygten

Slip Frygten

Det, der står i vejen. Når frygten tager over!

Her er en artikel fra sognebladet i Trige, der meget godt beskriver frygten.

Angsten for både at leve og dø 

- Farligere end finanskrise og global opvarmning
Det er mere frygten for livet end glæden ved livet, der styrer vores tilværelse. Der er en stor frygt for mørket, det ukendte, sygdom, det udefinerbare og sandheden. Det virker som om, vi placerer en grundlæggende indre frygt i noget udenfor os selv, i noget vi ikke rigtigt kan styre. Vi indretter vores liv ud fra farer, som endnu ikke har indfundet sig i stedet for ud fra værdier, grundlag, traditioner, mål og tro.
Tænk over, hvor meget vi i løbet af en uge gør for at forebygge et eller andet frygteligt. 
Forsikringsselskaberne lever af vores frygt, som de for øvrigt holder ved lige gennem deres reklamer.
Vi forsikrer os mod alt muligt lige fra skimmelsvamp til tabet af en rejsekuffert. Folk kan ikke købe en computer, uden de i dyre domme tegner forsikring mod skader, der muligvis kan opstå. Vores huse er efterhånden rene fæstningsværker. Udendørs lys tændes overalt, bare en flue flyver ind i indkørslen. Mange sammensætter deres måltid af frygt for sygdom og død. De sætter sig grundigt ind i, hvad ernæringsforskerne mener, må være den rigtige føde for ikke at blive ramt af livsstilssygdomme og spiser gang på gang mad, som ikke fylder dem med glæde. Befolkningen bekymrer sig enormt for deres alderdom og lægger en masse penge til side gennem kapitalpensioner. Alderdommen ligger som noget forfærdeligt et sted ude i fremtiden, der skal sikres på alle mulige områder. Alle de mange ting, vi konstant skraber til os for at finde tryghed, er dybest set barrierer, vi opbygger i et forsøg på at holde frygten ude.
Den seneste kollektive frygt er frygten for global opvarmning og økonomisk kollaps, som er områder, vi ikke har magt over og kan styre.
Men det virker nu alligevel som om, det dybest set slet ikke er varmen og økonomien vi er bange for. Mon ikke vi i grunden er ramt af noget, der er langt værre end alt det, vi går og frygter, en overophedning og et kollaps uden sidestykke.
Nemlig en ødelæggende angst for både liv og død, der gør, at vi ikke tør folde os ud som sprællevende mennesker.
Sognepræst Peter Viuf
Kilde: Sognebladet Trige
comments powered by

Amja Webdesign

René Halskov

Twitter

Du er altid velkommen til at kontakte mig med dine spørgsmål omkring en hjemmeside, CMS eller andet. Send en mail eller ring 20 68 87 17

Jeg vil ringes op..